Понеділок, 06.05.2024, 18:50
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2014 » Жовтень » 3 » Чим відрізняється Windows 10 від Windows 8
21:51
Чим відрізняється Windows 10 від Windows 8

У вівторок, 1 жовтня 2014 р., в Сан-Франциско на невеликій презентації для преси Microsoft дала світу подивитися на свою нову операційну систему Windows 10.

На перший погляд для Windows 10 виглядає примітивно і нудно. Це повернення до комп'ютерного інтерфейсу настільного типу, до якого ми звикли ще за часів Windows 95. 
Але це й добре. 
Подивимося на те, що у нас зараз. Windows 8 - це кошмар. 
Оглядачі, і в тому числі Стів Ковач (журналіст і старший редактор Business Insider), з самого початку лаяли Windows 8 за незграбність і заплутаність. Windows 8 намагалася залишити за бортом нинішню фазу комп'ютерної техніки, значна частина якої все ще складається з десктопів, і перенестися в повністю мобільний всесвіт. Але по ходу справи Microsoft дуже сильно затьмарила життя мільйонам користувачів десктопів. 
В Windows 8 зникло знайоме меню «Пуск», на зміну якому прийшов планшетного типу стартовий екран, з яким дуже незручно управлятися мишкою і клавіатурою. За сенсорним інтерфейсом ховався традиційний режим з класичними для Windows-програмами, але для роботи з певними програмами доводилося перемикатися між «планшетним» і «настільним» режимом. Більш того, багато додатків типу Internet Explorer були в двох версіях, по одній для кожного інтерфейсу. Рідкісна плутанина!

Стартовий екран Windows 8 складно використовувати на традиційних десктопах

Windows 10 саме така, якою мала бути Windows 8. У вівторок після презентації Стіву Ковачу вдалося повозитися з нею зовсім небагато, але побачене додало йому більше впевненості у світлому майбутньому для Windows. В основному це тому, що Microsoft нарешті зрозуміла свої прорахунки з Windows 8 і повернула акцент на десктоп. Якщо коротко, Microsoft повертає в Вікна те, що спочатку зробило її такою потрібною. В Windows 10 будь-який додаток можна запускати на робочому столі, включаючи додатки Windows 8, розроблені для сенсора. Раніше ці додатки викидали вас в планшетний режим, в якому було дуже складно працювати мишкою і клавіатурою. Зараз програми Windows 8 можна запускати поруч зі старими програмами Windows 7. Ще важливіше те, що в систему повертається меню «Пуск». Воно дуже схоже на те, яким було в Windows 7, проте з популярними живими плитками з Windows 8. Знову можна дихати вільно.

В Windows 10 повертається меню «Пуск»

Але Windows 10 не забуває і про користувачів планшетів. Сьогодні багато комп'ютерів мають сенсорний екран або якусь гібридну конфігурацію, завдяки якій можуть перетворюватися з ноутбука в планшет і назад. В Windows 10 є функція під назвою Continuum, яка автоматично визначає поточну конфігурацію комп'ютера і відповідним чином змінює інтерфейс. Наприклад, якщо працювати на поверхні з під'єднаною клавіатурою, буде старий добрий настільний режим. Але варто від'єднати клавіатуру, і Windows 10 попросить перейти в планшетний режим, оптимізований для сенсора. Він виглядає приблизно як стартовий екран в Windows 8. 
Це відбувається приблизно так:

І що найголовніше, користувачам десктопів більше ніколи не доведеться мучитися зі стартовим екраном Windows 8. 
Якщо Continuum працює так, як це показано в рекламі, це значить, що Microsoft зможе нарешті виконати свою обіцянку про створення універсальної операційної системи для практично будь-якого пристрою. На відміну від Windows 8 і Surface, який навіть в третьому поколінні виглядають сиро, Windows 10 має все необхідне, щоб нарешті вичавити максимум мощі з цього гібридного форм-фактора, при цьому не відлякуючи користувачів десктопів. 
Windows 10 - це також спроба компанії заволодіти міріадами користувачів, які все ще працюють на старих версіях Windows. За інформацією Business Insider Intelligence, 53% користувачів десктопів як і раніше працюють на Windows 7, і всього 12% - на Windows 8. Цілих 24% все ще працюють на Windows XP, якій вже 13 років(!). Microsoft більше не підтримує Windows XP, тому цим користувачам скоро доведеться оновлюватися. Але для багатьох людей, і особливо для компаній, Windows 8 не варіант.

Більшість десктопів і раніше працюють на старих версіях Windows

Між тим у Windows 10 величезний потенціал. За словами Microsoft, програми, написані для Windows 10, працюватимуть на будь-якому пристрої від десктопів з гігантським монітором до планшетів і смартфонів. Це просто мрія для розробників, і якщо це буде працювати так, як заявлено, у Windows 10 з першого ж дня будуть мільйони готових додатків. Це дуже потужно відіб'ється на Microsoft. Рядові споживачі можуть і далі перебувати під чарівністю «Маків» і «айфонів», але з Windows 10 Microsoft отримує відмінний шанс залучити компанії, які досі сидять на Windows XP і 7. Уявіть, що ви власник малого бізнесу. Ви працюєте на Windows XP з початку 2000-х років. Ось Microsoft перестала підтримувати XP, і вам потрібно оновлюватися. Оновлюватися на Windows 8 великого сенсу немає, оскільки ви в основному працюєте на десктопі, а всі знають, що для десктопа Windows 8 нікуди не годиться. Windows 7 відмінно підходить для десктопа, але в найближчі роки вона теж перестане підтримуватися і ви знову опинитеся там, де сьогодні. Microsoft розраховує, що Windows 10 стане вирішенням даної проблеми. На старих версіях для Windows працює майже 80% всіх десктопів в світі, тому бажаючі оновитися вже точно знайдуться. Компанії зможуть запускати потрібні програми на сучасній операційній системі і при цьому не боятися, що доведеться переучувати співробітників для абсолютно нового інтерфейсу. А оскільки в компаніях все частіше працюють на мобільних пристроях, Windows 10 може (теоретично) виявитися не менш корисною і на телефонах і планшетах, через що компанії будуть ще активніше купувати Windows-системи. Не думаємо, що найближчим часом для Windows 10 заполонить гуртожитки і кав'ярні, як це зробили «Маки», але в корпоративному світі Microsoft вже точно запустить гігантський цикл оновлення.

За матеріалами http://ilenta.com/news/mac-windows/news_4152.html

Переглядів: 1487 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz