Четвер, 02.05.2024, 19:11
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Серпень » 27 » 11 цікавих фактів про Google Maps
09:18
11 цікавих фактів про Google Maps
У цій невеликій статті ми пропонуємо вам прочитати деякі досить цікаві факти про Google Maps, які, можливо, ви раніше не знали.
1. Скільки важать Google Maps?
Загальна вага Google Maps, враховуючи всі можливі режими переглядів, складає більше 20 петабайт даних, що дорівнює приблизно 21 мільйону гігабайт або, якщо вам так легше, 20500 терабайт.
2. Як часто оновлюються зображення на картах від Google?
Зображення оновлюються залежно від наявності нових даних (наприклад, аерофотознімків, фотографій із супутника і так далі). Як правило, оновлення відбувається кожні два тижні. Зображення Street View оновлюються так швидко, як це можливо, так як це залежить від набагато більшої кількості факторів (наприклад, погода, умови для водіння і так далі).
3. Як на Google Maps відбувається зміна «небажаного» контенту?
За словами представників Google, бувають випадки, коли користувачі повідомляють про нечітки або неприємні моменти, які потрапили на Google Maps (як правило, це стосується Street View). Тоді, команда картографічного сервісу намагається якнайшвидше знайти цей епізод на картах і, якщо є необхідність, прийняти якісь заходи щодо вирішення цієї ситуації. Всі запити користувачів регулярно відслідковуються і, само собою, користувачі негайно отримують відповіді на свої скарги.
4. Як Google розмиває особи?
Звичайно, це робиться не вручну. У Google є спеціальні сервіси, які автоматично «розмивають» особи і номерні знаки. Таким чином, пошуковий гігант дбає про захист приватного життя людей. Крім того, будь-який користувач може зажадати додаткового розмивання, якщо вважає, що його приватне життя може бути порушене. Ну а аерофотознімки, само собою, надають набагато менш чітке зображення, ніж знімки Street View.
5. Чиї супутники використовуються для створення знімків для Google Maps?
Супутникові знімки для Google Maps і Google Earth компанія отримує від безлічі сторонніх постачальників та джерел. У той же час, ця інформація доступна кожному, хто придбає на неї права у тих же джерел і постачальників.
6. Чому деякі області на картах замазані?
Ті компанії, хто володіє супутниками, які і роблять фотографії для Google, можуть розмивати певні ділянки на свій розсуд. Так, уряди можуть клопотати власникам супутників, щоб розмити певні ділянки, наприклад, де розташовані секретні об’єкти або військові бази.
А сервіс Street View і зовсім доступний тільки для доріг загального користування і для приватних центрів, які беру участь в партнерській програмі Street View.
7. Музеї яких країн ви можете відвідати за допомогою Street View?
На даний момент Google співпрацює більш ніж з кількома тисячами представників всілякого бізнесу у восьми країнах, що дозволяє пошуковому гігантові провести технологію Street View навіть всередину будівель. Подібні можливості, на даний момент, доступні в США, Великобританії, Австралії, Нової Зеландії, Франції, Канаді, Ірландії та Нідерландах.
А за допомогою проекту Art Google, ви зможете подивитися колекції більш ніж 156 музеїв по всьому світу.
8. Скільки зображень використовувалося в Street View за всю історію?
Починаючи з 2007 року, команда Street View використовувала для свого сервісу кілька десятків мільйонів зображень, для цього їм довелося проїхати більше 5 мільйонів кілометрів по всіляких дорогах в абсолютно різних місцях.
9. Яка камера використовується для створення знімків для Street View?
Спочатку для сервісу Street View використовувалися камери з набагато нижчими показниками, але зараз по вулицях їздять автомобілі з камерами, в яких міститься близько 15 лінз, а якість зйомки досягає 65 мегапікселів.
10. Чому при перегляді ми не бачимо ніяких швів?
15 лінз у камері, яка використовується для зйомки фотографій для Street View, дозволяють проводити зйомку в різних напрямках. Команді залишається лише вирівняти фотографії та поєднати їх разом, щоб створити красивий і безперервний 360-градусний панорамний образ.
11. Як працює команда Google Maps в тих місцях, куди не можуть проїхати автомобілі Street View?
На додаток до парку автомобілів, команда Google Maps використовує триколісні велосипеди, візки та снігоходи.
Переглядів: 660 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz