Четвер, 02.05.2024, 12:32
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2013 » Січень » 30 » 8 корисних звичок
17:57
8 корисних звичок
Ви, звичайно, чули про те, що бажано робити резервні копії важливої інформації і підбирати більш безпечні паролі. Хороші технологічні звички потрібні не тільки гікам, вони допоможуть вам зберегти гроші, особисту інформацію, уникнути багатьох проблем і неприємних несподіванок.
Перевірте налаштування конфіденційності в соціальних мережах

Як багато інформації про вас може потрапити в небажані руки з соціальних мереж. Навіть якщо ви вже сто років не користуєтеся якимось із своїх акаунтів, або видаліть його, або перевірте, щоб настройки конфіденційності там були досить суворими.

Не переплачуйте за технічне обладнання

Так, хороша техніка - це недешево, але її покупка не повинна спустошувати ваш гаманець до останньої копійки. Перед тим, як зважитеся на чергові витрати, згадайте про те, що роз'єм HDMI кабелю не обов'язково повинен бути позолоченим, і ще про те, що гаджети часто можна полагодити, а не замінювати новими.

Не захаращуйте Робочий стіл і жорсткий диск

Якщо на вашому Робочому столі під шаром іконок не видно фон, то прийшов час його розібрати. І зробивши це один раз, підтримуйте таку чистоту весь час. Захаращений Робочий стіл не тільки сповільнює пошук потрібної вам програми, але і гальмує роботу системи. Всі папки також повинні бути строго організовані, тоді ви перестанете постійно втрачати потрібні вам файли, не видалите випадково необхідні і взагалі уникнете багатьох прикрих неприємностей, які можуть статися, коли у вашому комп'ютері панує бардак і безлад.

Намагайтеся не чіпляти віруси і не передавати їх іншим

Ясна річ, всі ми розуміємо, що віруси - це дуже погано, але варто уважно ознайомитися (якщо ви, звичайно, ще цього не знаєте) з основними їх видами і впливом на ваші дані. Після цього підберіть хорошу антивірусну програму (а такі є і безкоштовні), яка буде найбільш ефективною. Тому що поквапившись, можна встановити дорогущу неповоротку систему, яка тільки буде гальмувати всю роботу. І, знаючи природу і способи розповсюдження вірусів, намагайтеся не поширювати їх навіть випадково.

Бійтеся відкритих точок WiFi

Коли ви екстрено потребуєте підключення до Інтернету, важко відмовитися від спокуси під'єднатися до безкоштовного WiFi в кафе або до випадкової точки, яка ніби спеціально не закрита паролем недбайливим господарем. Але при такому підключенні ви можете піддатися серйозній атаці. Може, комусь це здасться зайвою параноєю, схожою на шапочку з фольги, однак ніхто не зможе з повною впевненістю сказати, що ваші дані нікому не знадобляться. Тому поставтеся до захисту серйозніше.

Пам'ятайте про те, що Мережа дійсно кишить шахраями

Деякі занадто явно намагаються вас обдурити, проте деяких містифікацій ви можете навіть не помітити. Тут є і великі шахраї, які хочуть роздобути дані вашої банківської картки, і дрібні, яким всього лише потрібен перепост вірусної цитати на вашій сторінці у Facebook. В принципі, уникнути і того, і іншого легко, важливо лише пам'ятати: якщо щось здається вам підозрілим, краще довіртеся своєї інтуїції.

Довірте генерацію і зберігання паролів спеціальним сервісам

Ваш пароль, який здається вам вершиною винахідливості, цілком може стати легкою здобиччю для зломщиків. Довірте генерацію паролів спеціальним сервісам, які точно складуть такі поєднання букв і цифр, які практично неможливо підібрати. А щоб навіть не намагатися запам'ятати всі ці хитросплетіння знаків, їх зберігання також довірте сервісам типу Lastpass.com. І регулярно оновлюйте паролі від стратегічно важливих акаунтів.

Створіть резервну копію всіх даних, які ви не хочете втратити

Ви чули про це мільйон разів? А тепер підніміть руки ті, у кого вже є резервна копія жорсткого диска. Чому ми впевнені в тому, що комп'ютер може полетіти у кого завгодно, але тільки не у нас? Скільки страшних історій чули ми про те, як "все несподівано зламалося, і довелося писати весь проект заново". Але історії так і залишаються історіями, поки не трапляються особисто з нами. Не чекайте цього моменту. Зробити резервну копію - це не так складно, правда. Тому у вас немає ніяких відмазок для того, щоб не зайнятися цим прямо сьогодні.
Переглядів: 689 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz