П`ятниця, 03.05.2024, 20:24
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Березень » 12 » AutoCAD 2013 - перша офіційна інформація
13:32
AutoCAD 2013 - перша офіційна інформація
Компанія Autodesk порушила власне зобов'язання - попередньо всі причетні особи повинні були зберігати мовчання до 27 березня. Через витік даних з японського представництва розробники дозволили опублікувати частину офіційної інформації про чергову версію флагманської системи автоматизованого проектування AutoCAD 2013.

Перше, що кинеться в очі користувачам нового AutoCAD 2013 - це користувальницький інтерфейс з активним використанням стрічкового підходу. Стрічкова панель, розрахована на сучасні широкоформатні екрани, розташовується вгорі, а інструменти управління відображенням згруповані справа. Крім того, користувачеві доступний плаваючий командний рядок, панель стану та панель ярликів. Оновлені вкладки швидкого перегляду креслень (Quick View Drawing) тепер допомагають краще відстежувати раніше відкриті сеанси, в тому числі різні сеанси для одного і того ж файлу DWG. Правий нижній кут вікна тепер несе набагато більше навантаження - там представлені такі інструменти, як Cloud (хмарні функції), Exchange (обмін даними), команди поновлення продукту та запити до довідкової системи. Незважаючи на новизну, більшість користувачів зможе перейти на нове середовище без особливих труднощів.

Діалог Autodesk Exchange, що відкривається при запуску програми, сильно нагадує діалог AutoCAD Today з версії AutoCAD 2002 - тут зібрані посилання на довідку і інші ресурси користувача, включаючи недавно відкриті файли. До речі, у відповідь на численні прохання користувачів, розробники AutoCAD 2013 тепер пропонують можливість переглядати довідку не через Інтернет, а з локальних накопичувачів. Крім того, поліпшений механізм індексування допомагає знаходити і переглядати потрібні розділи довідки з мінімальною затримкою.

Командний рядок, який в останніх версіях поступово йшов в тінь оновлених графічних інструментів, знову зайняв своє звичне місце. Користувачі знову можуть вводити команди (наприклад, L, для малювання лінії) в AutoCAD 2013. Плаваюче напівпрозоре вікно команд тепер підтримує режим історії, додаткові шрифти, автозавершення команд і вибір варіантів команд за допомогою миші: наприклад, вибір опції TTR для команди Circle (коло) або On / Off (вкл / викл) в команді Layer (шар). Ветерани командного рядка по достоїнству оцінять оновлені функції звичного інструменту в новій версії продукту.

Сумна новина, хоча і практично єдина, полягає в черговому оновленні формату DWG для зберігання креслень. Для роботи з файлами AutoCAD 2013 в попередніх версіях продукту вам знову доведеться виконувати процедуру перетворення формату - не дуже тяжку, але все одно обов'язкову. Що стосується редагування креслень, варто звернути увагу на такі нововведення, як пряму зміну властивостей - тепер всі зміни в параметрах об'єктів відображаються на екрані негайно, а не після повного відпрацювання команди. Покращена робота зі складними масивами полегшує відображення деталей з великими наборами динамічних параметрів.

Редагування штрихування тепер можна виконувати для кількох об'єктів відразу. Розширена панель інструментів штрихування викликається автоматично, як тільки ви виділите будь-який елемент зі штрихуванням. Нові можливості команди Offset (зсув), що має багаторічну історію, допомагають краще контролювати напрям і дистанцію зсувів. Функції витягування і вдавлення тепер краще справляються зі складними геометричними формами, включаючи конуси. Команда Xref тепер підтримує редагування збережених траєкторій прямо в діалозі Attach (Приєднання). Можливості імпорту та об'єднання файлів з хмарами точок (наприклад, з 3D-сканера) істотно розширені, в тому числі по підтримці різних вхідних форматів.

Ще один важливий аспект AutoCAD 2013 стосується документування моделей та взаємодії з механічними САПР-системами типу Autodesk Inventor, Dassault Systèmes CATIA і SolidWorks. Тепер проектувальники можуть створювати готову документацію в форматі DWG після імпорту складних механічних моделей, швидко створюючи безліч видів, складальних креслень, розрізів з прибраними прихованими лініями і затіненням. Для створення анотацій до креслень тепер підтримуються нові шрифти з ефектом просвічування (відображаються на всіх видах) і керування порядком відображення незалежно від прив'язки до конкретних елементів і верствам. Нарешті, тепер за замовчуванням рамки стирання (wipeout frame) не виводяться при друку на папері.

На жаль, поки компанія Autodesk не розкриває подробиць, пов'язаних з хмарними функціями, так що офіційний випуск AutoCAD 2013 має принести ще чимало цікавих новин, які змінюють самі принципи обміну інформацією в колективному автоматизованому проектуванні.

Джерело: http://u-news.org.ua/
Переглядів: 547 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz