Четвер, 02.05.2024, 15:29
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Серпень » 1 » Google випустила фінальну версію браузера Chrome 21
16:58
Google випустила фінальну версію браузера Chrome 21
Google сьогодні випустила фінальну версію браузера Chrome 21. Новинка включає в себе ряд поліпшень і кілька помітних нових функцій, в тому числі підтримку Retina-дисплеїв компанії Apple.

Під капотом у Chrome 21 знаходиться офіційна підтримка getUserMedia JavaScript API, за допомогою якої користувачі можуть напряму працювати з мікрофонами та веб-камерами своїх комп'ютерів. Вперше про плани по підтримці getUserMedia інтернет-компанія заявила ще в січні цього року, трохи пізніше експериментальна підтримка була реалізована у версії Chrome для розробників. Нова версія може звертатися до вбудованих камери і мікрофону за допомогою вбудованих механізмів, таким чином, користувачі можуть при бажанні відмовитися від використання Adobe Flash або Microsoft Silverlight для цих цілей.

Роберто Тоскано, інженер Google, говорить, що нові рішення, реалізовані в Chrome 21, дозволять цьому браузеру стати більш популярним для користувачів і продовжувати скорочення розриву до Internet Explorer. За його словами, трюк зі зверненням до камер і мікрофонів в браузері реалізований за допомогою HTML5 getUserMedia API, що не потребує будь-яких плагінів і додаткових програмних прошарків. Якість отриманої і переданої картинки залежить від конкретних можливостей камери. При цьому, компанія відзначає, що для роботи нової системи сама камера і мікрофон повинні бути доступні на рівні операційної системи, тобто мати відповідні драйвери.

Розробка даного функціоналу ведеться компанією в рамках проекту Real-Time Communications, що покладається на набори JavaScript API.

Крім можливостей інтернет-спілкування, нова бета версія також пропонує поліпшені і розширені можливості для друку. Так, новинка дозволяє безпосередньо працювати з сервісом Google Cloud Print і керувати завданнями на друк. Також тут реалізований вбудований клієнт для роботи з Google Drive (є й виділений клієнт для тих, хто не працює з Chrome).

Крім цього, Chrome 21 отримав розширений набір функцій Gamepad API для JavaScript.

Ще одним реалізованим нововведенням стала підтримка перспективної технології File API, присутньої в стандарті HTML5. Ця технологія дозволяє обмінюватися файлами між локальним комп'ютером і віддаленим на основі принципу drag & drop, тобто користувачеві потрібно буде просто перетягнути мишкою потрібний файл з браузера в локальну папку щоб завантажити на комп'ютер або навпаки - вивантажити на сервер. Родзинка технології полягає в тому, що для її роботи використовується чистий HTML, без включення FTP і різних інших інтернет-протоколів.

Розробники кажуть, що за допомогою File API можна буде реалізувати ціле покоління інноваційних інтернет-сервісів як споживчої, так і корпоративної спрямованості. Правда, для того, щоб користуватися File API у користувача має бути Chrome 21 або старше, так як інші браузери цей функціонал поки не підтримують.

За матеріалами: CyberSecurity.ru
Переглядів: 562 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz