П`ятниця, 03.05.2024, 22:16
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Березень » 10 » Який антивірус найшвидший? новий тест
15:36
Який антивірус найшвидший? новий тест
Російський незалежний інформаційно-аналітичний центр Anti-Malware.ru опублікував результати чергового порівняльного тесту 8 найбільш популярних корпоративних антивірусів на швидкодію і споживання системних ресурсів.

Швидкодія і ресурсомісткість антивіруса є одними з найбільш важливих характеристик поряд з якістю самої антивірусного захисту для корпоративних користувачів. Найчастіше середня корпоративна робоча станція - це малопотужний комп'ютер, тому в такій ситуації вимоги до швидкодії антивіруса істотно підвищуються.

При цьому будь-який вимушений простій або додаткова затримка операцій веде до прямих втрат продуктивності окремого співробітника. Тому зайве ресурсномістка антивірусний захист може спричинити за собою додаткові (часом - значні) тимчасові, технічні, а також фінансові витрати для організації.

Метою даного тесту було показати, які корпоративні антивіруси надають найменший вплив на здійснення користувачем типових операцій на комп'ютері, менше сповільнюють його роботу і споживають мінімальну кількість системних ресурсів.

У тестуванні брали участь наступні популярні корпоративні антивірусні продукти (актуальних версій на момент початку тестування):

AVG Internet Security Business Edition 2012
Dr.Web Enterprise Suite 6.0
ESET NOD32 Smart Security 4.2
Kaspersky Endpoint Security 8.1
McAfee VirusScan Enterprise 8.8
Sophos Endpoint Security and Control 9.7
Symantec Endpoint Protection 12
Trend Micro Enterprise Security for Endpoints 10.6

Тест проводився на клієнтських машинах конфігурації DualCore AMD Athlon 64 X2 3800 + (2000 MHz) / Foxconn MCP61SM2MA / 1024 MB / NVIDIA GeForce 7100 GS / WDC WD2500JS-22NCB1 і WDC WD2500JS-22NCB1 під управлінням операційної системи Microsoft Windows XP SP3 в період з 15 листопада по 25 грудня 2011 року. Для виключення помилок всі важливі вимірювання в даному тесті проводилися послідовно п'ять разів, причому з поверненням системи в первісний стан після кожного виміру.

В процесі тестування порівнювалися параметри, які безпосередньо формують сприйняття користувачем швидкості роботи антивіруса, а саме: час завантаження операційної системи; розмір споживаної антивірусом пам'яті і рівень завантаження процесора; швидкість копіювання файлів; швидкість сканування файлів; швидкість завантаження файлів з ​​мережі; швидкість запуску офісних програм .

Уповільнення завантаження операційної системи щодо еталона

Як видно з діаграми, установка антивіруса не завжди позначається на швидкості завантаження операційної системи істотним чином. Уповільнення в межах 50% буде майже непомітно для користувача. Найкращі за цим показником - антивіруси Dr.Web, Eset і Trend Micro. Вони впливають на час завантаження операційної системи в межах 20%. У той же час гірші за цим показником, антивіруси Symantec і Sophos, уповільнюють завантаження операційної системи більш ніж на 140%. Мінімальна кількість оперативної пам'яті в стані спокою споживають антивіруси Trend Micro, Symantec і Sophos. У стані спокою їм потрібно від 54 до 110 Мб оперативної пам'яті.

Серед антивірусних моніторів (сканерів в режимі реального часу) по-справжньому швидким можна назвати тільки антивірусний монітор Dr.Web. З ним уповільнення копіювання тестової колекції склало менше 40% в порівнянні з еталоном. Він отримує нагороду Gold Performance Award: On-Access Scanning.

Гарну швидкість перевірки в режимі реального часу показали антивіруси McAfee, Symantec і Kaspersky, які отримали нагороду Silver Performance Award: On-Access Scanning. Ці антивіруси уповільнюють операцію копіювання файлів в діапазоні від 73 до 95%. І замикає список призерів цій частині тесту антивірус Eset, що отримує нагороду Bronze Performance Award: On-Access Scanning.

Уповільнення копіювання колекції чистих файлів

При цьому антивіруси McAfee, Symantec і Kaspersky в реальних умовах можуть бути значно швидше за рахунок наявної у них оптимізації наступний перевірок.

Кращу швидкість сканування на вимогу показали корпоративні антивіруси McAfee, Symantec і Trend Micro, їх результат близько 4 хвилин. Повільніше при скануванні тестової колекції на вимогу виявилися антивірусні продукти Касперського, AVG, Sophos і Eset, їх результати знаходяться в діапазоні від 9 до 15 хвилин.

Час сканування колекції чистих файлів

Ще однією важливою характеристикою швидкості роботи антивіруса є його вплив на роботу прикладних програм, з якими часто працює користувач. В якості таких для тесту були обрані чотирнадцять програм: Microsoft Office Outlook, Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel, Microsoft Office PowerPoint, Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Adobe Reader, Adobe Photoshop, AutoCAD, WinZIP, Microsoft Visual Studio, 1C підприємство і Skype.



Затримки старту з вини антивіруса для Microsoft PowerPoint

Затримки старту з вини антивіруса для популярних браузерів

Мінімальна уповільнення старту офісних програм продемонстрував антивірус Eset, він набрав у сумі 96% від максимальної кількості балів за сумою всіх вимірювань. Решта учасників тесту не змогли наблизитися до позначки 85%.

«Вперше ми вирішили перевірити швидкодію популярних корпоративних антивірусів і не прогадали. При підготовці методології тесту ми робили упор на вимірювання впливу антивірусів на запуск офісних програм, з чим найчастіше стикаються корпоративні користувачі. Результати цього тесту багато в чому значно відрізняються від аналогічного тесту, який ми робили для персональних версій у минулому році. Що зайвий раз підтверджує тезу, що персональні та корпоративні продукти від одного і того ж виробника працюють далеко не однаково, - коментує Ілля Шабанов, керуючий партнер Anti-Malware.ru. - Для багатьох експертів, включаючи мене особисто, результати виявилися несподіваними, адже в лідера і, в ряді випадків, з великим відривом від конкурентів виявилися продукти тих виробників, від яких дива з урахуванням історії попередніх тестів персональних версій ніхто не очікував. Пояснити цей факт можна більш високим рівнем конкуренції в корпоративному сегменті антивірусного ринку, де більшість з вендорів роблять основні гроші. У цьому сегменті важливість таких факторів як стабільність, швидкість роботи складно переоцінити, і виробники це розуміють ».

За матеріалами прес-релізу
Переглядів: 667 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz