Субота, 04.05.2024, 02:50
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Березень » 10 » Microsoft Office 15 - дизайн в стилі Metro і маса дійсно нових функцій
15:25
Microsoft Office 15 - дизайн в стилі Metro і маса дійсно нових функцій

Компанія Microsoft поки не робить офіційних анонсів щодо зовнішнього вигляду і функціональних можливостей нової версії свого флагманського офісного пакета Office 15, однак в мережу вже просочуються перші відомості про технічну ознайомчу версію продукту, яка проходить тестування у обмеженого кола партнерів. Зокрема, стало відомо про такі революційні нововведення, як режим сенсорного управління для всіх додатків пакета, режим читання в текстовому редакторі Word 15 і панель погоди в Outlook 15.

Однією з головних відмінностей прийдешньої версії Word 15 є режим читання, що не має аналогів в попередніх версіях цього популярного текстового редактора. Режим читання (Read Mode) відключає всі непотрібні елементи призначеного для користувача інтерфейсу, забезпечуючи зручне сприйняття тексту з екрану. Для підвищеної зручності текст автоматично розбивається на колонки.

Ще одна цікава функція в редакторі Word 15 має назву Object Zoom (Збільшення об'єктів) і дозволяє вільно міняти розмір картинок, що відображаються і об'єктів подвійним клацанням миші або подвійним торканням сенсорного екрану. Функція розгортання і згортання дозволяє одним клацанням миші або одноразовим дотиком сенсорного екрану приховувати і показувати абзаци в тексті - в згорнутому вигляді від них залишаються тільки заголовки або перші рядки.

В електронній таблиці Excel 15 компанія Microsoft вирішила приділити підвищену увагу візуалізації великих обсягів даних. Нова функція Quick Analysis Lens (Лінза швидкого аналізу) допомагає швидко переглянути доступні способи для візуального преставлення інформації, а функції Recommended Charts (Рекомендовані діаграми) і Pivot Tables (Зведені таблиці) дозволяють автоматично вибрати найбільш підходящий шлях візуалізації, виходячи з характерних особливостей набору даних. Ще одна функція Excel 15, що отримала назву Flash Fill, додатково полегшує форматування і компоновку даних в електронних таблицях Excel 15. Режим сенсорного управління Touch Mode в пакеті Excel 15 призначений для зручної навігації по діаграмам, графікам, схемам і таблицям з використанням тільки пальців рук і сенсорного екрану (без клавіатури і миші).

Редактор презентацій PowerPoint 15 вперше за замовчуванням пропонує створювати презентації з співвідношенням сторін  слайдів 16:9 - так званий «кінорозмір». Давно очікуване нововведення дозволить створювати слайди, адаптовані до сучасних широкоекранних дисплеїв ноутбуків, планшетів і настільних ПК. Також реалізований швидкий доступ до часто затребуваних файлів, шаблонів і недавно відкритих презентацій. Функція продовження читання, запозичена з Word 15, автоматично створює закладку на слайді, коли ви закриваєте файл, так що при новому зверненні до презентації ви продовжите роботу з того місця, де зупинилися минулого разу.

Багатофункціональний поштовий клієнт Outlook 15 теж пропонує безліч нововведень, включаючи функцію Peeks («Одним поглядом»), яка допомагає користувачеві швидко оцінити свій розклад, подивитися відомості про майбутні контакти і швидко керувати завданнями. Нова погодна панель в Outlook 15 допоможе швидко оцінити погоду перед тим, як погодитися на призначення зустрічі, щоб одягнутися відповідно або взагалі відмовитися від запрошення.

Нарешті, універсальний блокнот для записів OneNote у версії Office 15 отримав Metro-інтерфейс, автоматичне оновлення зменшених уявлень файлів, занесених до блокноту, підтримку таблиць, режим для роботи через сенсорний екран і функцію Resume Reading для продовження доступу до інформації з тієї точки, де користувач зупинився, коли закривав програму в останній раз.

Як би там не було, реліз Office 15 являє собою повністю перероблений продукт з тісною інтеграцією між усіма компонентами. Зовнішній вигляд можна назвати мінімалістським, проте жодна з затребуваних кінцевими користувачами функцій не зникла. Більш того, всі необхідні в повсякденній роботі інструменти стали ще доступнішими, і їх стало ще легше знаходити.

Джерело: за матеріалами сайтів The Verge і TheNextWeb

Переглядів: 576 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz