Субота, 04.05.2024, 20:43
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Червень » 21 » Нова камера може робити знімки з роздільною здатністю 1 гігапікселей
09:36
Нова камера може робити знімки з роздільною здатністю 1 гігапікселей
Група американських інженерів оголосила сьогодні про створення експериментального прототипу гігапіксельної камери розміром з тумбочку, але здатну створювати зображення, які в тисячу разів більш деталізовані, в порівнянні зі знімками самих передових сучасних цифрових фотокамер.

Про це повідомляє «CyberSecurity».

Зазначимо, що створена на сей раз гігапіксельних камера не є першою в своєму роді, але з усього, що було створено раніше, вона вважається самою компактною і швидкою.

Розробники новинки говорять, що в її виробництві були задіяні технології, які можна застосовувати в передових камерах зовнішнього спостереження, системах військової розвідки і навіть онлайн-відеовещанія.

Сучасні камери, доступні на комерційному ринку, здатні створювати цифрові зображення з роздільною здатністю приблизно в 5-40 мегапікселів. Гігапікесельная камера здатна робити знімки з роздільною здатністю в 1000 мегапікселів.

Девід Бреді, керівник проекту зі створення камери, каже, що більшість сучасних гігапіксельних знімків - це знімки, які в буквальному сенсі слова склеєні із сотень звичайних знімків дозволом 20-30 мегапікселів. Однак нова камера робить цілісний гігапіксельних знімок, який можна наближати, розглядаючи невидимі на перший погляд деталі, а також масштабувати його без будь-якої втрати в якості.

«Наша камера може записати зображення з дозволом один гігапіксель менш ніж за 0,1 секунди» - говорить Бреді.

За його словами, нова камера, названа AWARE-2, являє собою пристрій розміром 75х50х50 см, велика частина якого - це електронна начинка для процесингу та взаємодії обладнання. Оптична система камери складається з 6-сантиметрових кулястих лінз, оточених масивом з 98 мікрокамер, кожна з яких має розрядність в 14 мегапікселів. Сама по собі оптична система супер-камери важить близько 10 кг, але камера в повному комплекті важить 45 кг.

«Ми маємо намір в майбутньому випустити більш досконалу версію камери, яка буде мати більш передову електроніку, завдяки чому вага камери знизиться вчетверо», - говорить він. «На сьогоднішній день використання гігапіксельних камер є вузькоспеціалізованим. Вони можуть знайти застосування в астрономічних телескопах або у військових літаках-розвідниках. Але ми розглядаємо гігапіксельних камеру, як рішення для більш широкого спектра завдань », - зазначив Бреді.

Показана зараз версія камери не має ціни, тому що зібрана з експериментальних компонентів і не оцінювалася, але якщо збирати подібне обладнання під замовлення, то камера може коштує приблизно 100-250 тисяч доларів, тоді як сучасні HiEnd-камери з розрядністю близько 40 мегапікселів коштують близько 30-35 тисяч доларів. У наявності співвідношення на користь нової розробки.

В американському Університеті Дьюка в Північній Кароліні, де був створений прототип камери, говорять, що новинка в майбутньому стане ще дешевше за рахунок нової електронної начинки з більш низькою вартістю. Більш того, розробники прогнозують, що через п'ять років на базі їхніх технологій можна буде створити ручну камеру з роздільною здатністю в 1 гігапіксель і використовувати її в повсякденному житті.

«Ми віримо, що повсюдне використання гігапіксельних камер здатне повністю змінити цифрову фотографію, піднявши її на абсолютно новий рівень», - заявив Бреді в інтерв'ю науковому тижневику Nature.

Джерело: «CyberSecurity»
Переглядів: 614 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz