Субота, 27.04.2024, 19:57
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Січень » 30 » Революція по-домашньому або що притягнуть до наших будинків гігабітні мережі?
13:08
Революція по-домашньому або що притягнуть до наших будинків гігабітні мережі?

Як і всі великих виставки, CES 2012 в Лас-Вегасі дозволила заглянути в найближче майбутнє, яке готують нам постачальники технологій: на прапорах передових розробок там значилося знайоме поєднання букв - Wi-Fi. Правда, мова йде про нове покоління стандарту 802.11ac - теоретично він дозволяє передавати дані на швидкості понад 1 Гбіт / с. А не за горами можливість передачі по таким каналам зв'язку нестисненого Full HD-відео навіть без участі роутера - безпосередньо між ПК, планшетом, телевізором, зовнішнім накопичувачем і т. п. У продажу, як очікується, обладнання гігабітного Wi-Fi з'явиться вже цього році. Як ці технології змінять наш побут?

Немає сумнівів, що вендори підуть у ринкове наступ під маркетинговим гаслом «будинок без дротів». «Мова йде про те, що можна серйозно поліпшити« останню милю », - пояснює Олександр Голишко, керівник робочої групи при Мінкомзв'язку і АДЕ з розробки концепції майбутнього регулювання галузі. - Усілякі сервіси автоматично вляжуться в такому доступі. Головною принадою для споживачів стане відео відмінної якості. Хто відмовиться від можливості, скажімо, дивитися на величезному екрані якісного телевізора Full HD-відео з ПК? Тут і реальний бізнес на базі моделей pay-per-view або pay-per-use вже можна будувати.

Правда, для просування цієї ідеї в користувальницькі маси вендорам доведеться створювати екосистему обладнання та послуг на базі Wi-Fi 802.11ac за участю виробників різної побутової електроніки, інтернет-провайдерів, розробників контенту і додатків. Об'єднати зусилля їм допоможуть вендори, які випускають обладнання операторського класу: Huawei, NSN, Ericsson, Alcatel-Lucent. Однак за будь прорив у швидкості доводиться платити погіршенням будь-яких інших показників користувацького комфорту. Чим на цей раз?

«Нова технологія набагато більш чутлива до інтерференції з сусідніми мережами, ніж попередні релізи стандарту 802.11, і обіцяні гігабітні швидкості будуть доступні на близьких відстанях - порядку декількох метрів - між пристроями», - говорить прес-секретар «Вимпелкома» Ганна Айбашева. Але це не найгірша новина.

Відомо, що власники домашніх точок доступу Wi-Fi рідко піклуються про конфіденційність сполук. «Хоча в інструкції до приладів рекомендується при першому підключенні використовувати шифрування і змінити всі паролі, приблизно в половині домашніх Wi-Fi-мереж в світі це не зроблено», - говорить Сергій Голованов, провідний антивірусний експерт "Лабораторії Касперського». А деякі навіть з «ідейних» міркувань рекламують свою відкриту навстіж мережа - це для них один з ритуалів нової релігії цифрової свободи, так званої фрікономікі. У результаті зловмисник здатний не тільки дізнатися все логіни та паролі користувача (їх можна потім продати), а й перенаправляти запити користувачів на ресурси з вірусами. Або отримувати доступ до нелегального контенту, а відповідати доводиться власникові точки доступу.

Інша справа, зазначає Микола Федотов, головний аналітик Infowatch, що ці небезпеки сьогодні досить рідкісні: «Навіть в мережі середнього розміру, наприклад багатоквартирного будинку,« улов »при сніффінге (прослуховування бездротового каналу. -« Итоги ») не окупає витрат на його організацію . Кіберзлодеі атакують за площами: тільки масове захоплення ресурсів і злив інформації на сьогоднішній день рентабельні ». Але гігабітний Wi-Fi в будинках громадян може все змінити. Біда прийде від розумної електроніки.

Анонси розумних телевізорів всі йдуть один за іншим: Samsung, Philips і ось недавно Lenovo. Її розумний телик K91 працює на базі стандартної ОС Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Це зручно. Ось тільки небезпека підхопити вірус тим вище, чим більш поширена використовувана програмна платформа. І уніфікація ПО побутових приладів здатна зіграти з користувачами злий жарт: захоплення шкідливими програмами (троянами, агентами ботнетів) нових комп'ютеризованих домашніх пристроїв і гігабітних каналів зв'язку виявиться цілком рентабельним справою. Ось тільки кваліфікованого персоналу поблизу не буде ...

Які каверзи чекають ентузіастів гігабітних Wi-Fi-мереж?


Сергій Голованов, провідний антивірусний експерт "Лабораторії Касперського»: Сьогодні існують можливості розкриття практично будь-якого шифрування Wi-Fi-мережі з використанням великої кількості переданих даних: зловмисники підключаються до захищеної мережі, довго «слухають» зашифрований сигнал, потім обробляють дані спеціальними програмами. Підвищення швидкостей передачі даних, а отже, збільшення їх обсягів може зажадати нових стандартів шифрування високошвидкісних підключень.

Андрій Алексєєв, старший менеджер департаменту з продажу рішень бездротового зв'язку відділення Huawei по Росії, Україні і Білорусі: Стандарт Wi-Fi 802.11ac передбачає використання популярної радіотехнології MIMO (Multiple-Input/Multiple-Output). Однак пропонований в даному випадку варіант з вісьмома антенами для передачі і прийому інформації складний у практичній реалізації для невеликих абонентських терміналів. Тому підтримка Wi-Fi 802.11ac в них, швидше за все, буде обмеженою по швидкості.

Олександр Голишко, керівник робочої групи при Мінкомзв'язку і АДЕ з розробки концепції майбутнього регулювання галузі: В РФ діапазон частот 5 ГГц відкритий не повністю (доступно близько 200 МГц), тому на багатоканальність і величезні обсяги трафіку від безлічі користувачів, очевидно, розраховувати не варто. Втім, таких завдань поки що й не буде. А на домашніх застосуваннях частотне обмеження не позначиться. До того ж обладнання напевно буде підтримувати і всі попередні стандарти Wi-Fi 802.11a/b/g/n.

Олена Покатаева
© Журнал "Итоги"

Переглядів: 576 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz