Середа, 01.05.2024, 04:03
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2014 » Травень » 2 » Смартфони навчилися розбирати їжу і предмети на молекули
12:37
Смартфони навчилися розбирати їжу і предмети на молекули

Тепер для того, щоб дізнатися, скільки насправді калорій принесла вечеря чи обід, достатньо просто скористатися мобільником з підключеним до нього пристроєм SCiO. Це портативний молекулярний аналізатор, розроблений компанією Consumer Physics. Він дозволяє дистанційно визначати складові речовини в будь-якому предметі.
До смартфону SCiO приєднується за допомогою бездротової технології Bluetooth LE. Його принцип роботи заснований на інфрачервоній спектроскопії. Це означає, що аксесуар опромінює світлом будь-який предмет і потім аналізує отримане відображення. Кожна речовина поглинає фотони по-своєму, що дозволяє визначити склад будь-якої речі.

Розробники говорять, що хоча їх пристрій надає такі ж можливості, як і спеціалізоване лабораторне обладнання, користуватися ним не складно. Досить просто посвітити світлодіодом SCiO на предмет і читати результати на екрані смартфона.

Творці бачать безліч корисних застосувань для своєї новинки. Наприклад, її можна використовувати для того, щоб швидко визначати ліки, не покладаючись на написи на упаковці. Або розпізнавати стиглі фрукти і овочі на ринку. 

Зараз Consumer Physics займається створенням додатків для Android і iPhone а також збором коштів для запуску SCiO у виробництво.


Джерело: today.mts.com.ua

Переглядів: 669 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz