Неділя, 05.05.2024, 04:44
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2012 » Травень » 29 » Створено новий вид кіберзброї
16:04
Створено новий вид кіберзброї
«Лабораторія Касперського» виявила складну шкідливу програму, яка зараз активно використовується в ряді країн як кіберзброя. За складністю і функціоналом шкідлива програма перевершує всі раніше відомі види загроз.


Шкідлива програма була виявлена ​​«Лабораторією Касперського» під час дослідження, ініційованого Міжнародним союзом електрозв'язку (МСЕ; International Telecommunications Union). Програма, що детектується захисними продуктами «Лабораторії Касперського» як Worm.Win32.Flame, розроблена для ведення кібершпіонажу. Вона дозволяє викрадати важливі дані, в тому числі інформацію, виведену на монітор, інформацію про системи - об'єкти атак, файли, що зберігаються на комп'ютері, контактні дані користувачів і навіть аудіозаписи розмов.

Незалежне дослідження було розпочато з ініціативи МСЕ і «Лабораторії Касперського» після серії інцидентів з іншою, поки що невідомою шкідливою програмою під кодовою назвою Wiper, яка знищувала дані на комп'ютерах в країнах Західної Азії. Цю шкідливу програму ще тільки належить виявити, а проте під час аналізу інцидентів фахівці «Лабораторії Касперського» у співпраці з Міжнародним союзом електрозв'язку виявили новий вид шкідливої ​​програми, зараз відомої як Flame. За попередніми результатами цей зловмис активно використовується вже більше двох років, з березня 2010 року. Через свою виняткову складність і спрямованість на конкретні цілі до цього моменту він не міг бути виявлений жодним захисним продуктом.

Хоча Flame відрізняється за своїми характеристиками від зловмисів Duqu і Stuxnet, раніше використовувалися в якості кіберзброї, такі факти як географія атак, використання специфічних уразливостей в ПЗ, а також те, що метою атак стають тільки певні комп'ютери, вказують на те, що Flame відноситься до тієї ж категорії складної кіберзброї.

«Уже протягом декількох років небезпека військових операцій в кіберпросторі є однією з найбільш серйозних тем інформаційної безпеки. Stuxnet і Duqu були ланкам одного ланцюга кібератак; їх застосування викликало заклопотаність у зв'язку з можливою перспективою розв'язання кібервійн у всьому світі. Зловмис Flame, цілком ймовірно, є ще одним етапом такої війни. Важливо розуміти, що подібну кіберзброю легко може бути напрравлено проти будь-якої держави. Крім того, у кібервійні, на відміну від традиційних, розвинені країни виявляються найбільш вразливими », - прокоментував виявлення Flame генеральний директор« Лабораторії Касперського »Євген Касперський.


Згідно з наявними даними, основне завдання Flame - кібершпіонаж з використанням інформації, вкраденої з заражених машин. Викрадені дані передаються в мережу командних серверів, розміщених у різних частинах світу. Шкідлива програма розрахована на крадіжку широкого спектра даних: документів, знімків екрану, аудіозаписів, а також на перехоплення мережевого трафіку. Це робить її одним з найбільш складних і повнофункціональних засобів проведення кібератак з виявлених на сьогоднішній день. Питання про використання шкідливою програмою вектора інфікування поки залишається без відповіді. Проте вже зараз ясно, що Flame може поширюватися по мережі декількома способами, у тому числі шляхом експлуатації тієї ж уразливості в службі диспетчера друку і того ж методу зараження через USB-пристрої, який використовує черв'як Stuxnet.

«Попередні висновки дослідження, проведеного за строковим запитом МСЕ, підтверджують цільовий характер цієї шкідливої ​​програми. Один з найбільш тривожних фактів щодо кібератаки, що проводиться за допомогою Flame, полягає в тому, що вона в даний момент знаходиться в активній стадії, і ті, хто її проводять, постійно ведуть спостереження за зараженими системами, збирають інформацію і вибирають нові об'єкти для досягнення своїх , невідомих нам цілей », - коментує головний антивірусний експерт" Лабораторії Касперського »Олександр Гостєв.

Експерти «Лабораторії Касперського» в даний час проводять поглиблений аналіз Flame. У найближчі дні планується публікація серії матеріалів, які розкривають подробиці про нову загрозу в міру їх з'ясування. На даний момент відомо, що шкідлива програма містить декілька модулів, які налічують в цілому кілька мегабайт виконуваного коду, що майже в 20 разів більше, ніж розмір хробака Stuxnet. Це означає, що для аналізу даної кіберзброї потрібна велика команда високопрофесійних експертів з безпеки зі значним досвідом в області кіберзахисту.

МСЕ буде використовувати можливості мережі IMPACT, що складається з 142 країн і кількох великих гравців галузі, включаючи «Лабораторію Касперського», для інформування державних органів та технічного співтовариства про цю кіберзагрозу та забезпечення якнайшвидшого завершення технічного аналізу загрози.

Джерело: expert.com.ua, ЛIГАБiзнесIнформ, ru.tsn.ua, Лента.Ру
Переглядів: 628 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz