Субота, 04.05.2024, 04:04
Магазин-майстерня "Техноком-сервіс", м. Прилуки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна Реєстрація Вхід
Наша адреса: Чернігівська обл., м. Прилуки, вул. Ю. Коптєва, 59 (1-й поверх центральної прохідної ПАТ "Завод "Будмаш""). Тел.: (050) 699-11-00, (063) 611-10-75, (098) 062-09-01. E-Mail: pk_remont@ukr.net
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
Головна » 2013 » Квітень » 20 » У Дубні вперше в історії реалізували проект Тесли
10:39
У Дубні вперше в історії реалізували проект Тесли
Російські інженери виступили проти підручників фізики: вони поєднали передачу електроенергії та інформації. У підмосковній Дубні створена перша в світі однопровідна лінія електропередач, поєднана з високошвидкісною передачею даних. Розробку інтелектуальної розподільної мережі передачі електроенергії та даних здійснює мале інноваційне підприємство університету «Дубна» - компанія «Мезон», резидент особливої економічної зони «Дубна».

В університеті «Дубна» на основі технології американського інженера і фізика Ніколи Тесла, який ще в XIX столітті запропонував метод передачі активної потужності з використанням резонансних властивостей однопровідної лінії, виготовленої з металевого провідника, створена перша в світі поєднана лінія передачі електроенергії та інформації. Лінія побудована на основі стандартного оптоволоконного кабелю, прокладеного між стовпами.

У Дубні діють вже два тестових полігони експлуатації інтелектуальної розподільної мережі передачі електроенергії та даних - на території університетського кампусу і на набережній Волги в районі вул. Будівельників.

Перша лінія протяжністю 550 метрів була розгорнута на території університетського містечка ще в 2011 році і з моменту запуску успішно експлуатується у безперервному режимі. Система пройшла тестування в умовах множинних коливань температури і вологості повітря, властивих нашому клімату, і показала високу ефективність і надійність електропостачання.

Нова система побудована на основі оптоволоконного кабелю зі сталевим несучим тросом, підвішеним на стовпах освітлення території університету. Споживачі електроенергії - світильники вуличного освітлення, відеокамери, точки бездротового доступу Wi-Fi, підключаються власними оптичними волокнами до серверів моніторингу, білінгу, управління і забезпечуються електроживленням на основі цифрової підстанції, що формує проходження ємнісного заряду вздовж траси прокладання кабелю. Модульні перетворювачі, необхідні для живлення пристроїв, розрахованих на стандартні мережі електроживлення, забезпечені контролерами управління параметрами роботи при формуванні стійко резонансних коливань в лінії. Вільні оптичні волокна кабелю використовуються для об'єднання мереж різних будівель університету в єдину мережу передачі даних, телефонії, відеоспостереження, систем контролю і управління доступом.

Друга лінія безперервної Wi-Fi зони вздовж набережної Волги (від школи № 9 до басейну «Архімед») протяжністю 1250 метрів введена в експлуатацію навесні цього року (у тестовому режимі почала працювати в серпні 2012 року). Ця лінія розширює єдиний інформаційно-освітній простір міста, створений університетом «Дубна» ще в 2004 році.

Тут також реалізована система однопровідної передачі електричної енергії по несучому тросу оптоволоконного кабелю зв'язку. Точки бездротового доступу, що працюють у стандарті 82.11g, забезпечені живленням і транспортують дані з високою швидкістю за допомогою стандартного оптоволоконного кабелю. Антени спрямовані від лінії опор освітлення у бік Волги, що забезпечує Wi-Fi покриття набережної на всьому протязі зони відпочинку. Доступ до Інтернету для студентів та викладачів університету «Дубна» можливий з наявним паролем, а всі бажаючі можуть зареєструватися в системі, підключившись до сайту on-line (SSID системи бездротового доступу «iNET»). У зоні Wi-Fi доступу також можлива робота IP-телефонії університету «Дубна».

Переваги однопровідної лінії електропередач очевидні: це передача електричної енергії на великі відстані без застосування трансформаторних підстанцій, відсутність в лінії кольорових металів, зниження капітальних витрат на будівництво ліній майже на 40 відсотків, значне зменшення втрат при передачі електроенергії; зниження кількості аварій на лінії, пов'язаних з погодними явищами, принципова відсутність коротких замикань в проводах, підвищення параметрів електробезпеки при експлуатації.

Джерело: newsland.com
Переглядів: 618 | Додав: vik_pav | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Copyright vik_pav © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz